להתעורר במלדיבים

תארו לכם אלפי איים נוצצים באוקיאנוס ההודי, חופים מושלמים עם חול לבן ורך, מים חמימים וצלולים ורוח ים שמלטפת. אז זהו, שיש מקום כזה, ואפילו כמה. שמם הוא האיים המלדיביים.

היעד שלכם: האיים המלדיביים כוללים יותר מאלף איים, אך רק כ-192 מהם מיושבים. המדינה ממוקמת כ-700 קילומטר מחופי סרי-לנקה והטיסה הישירה מישראל אורכת כ-10 שעות בממוצע. מזג האוויר באיים נוח ונעים לאורך כל ימות השנה עם חודשים מעטים של גשם קל. עונת התיירות היא בין החודשים דצמבר לאפריל.

החוויה המלדיבית: טמפרטורת המים החמימים בכל ימות השנה הופכת את הצלילה במלדיביים לתענוגאמיתי. בסמוך לחופים ומתחת למים אפשר לפגוש בקלות כרישים לבנים, צבים, דגים נדירים ואלמוגים. מה עוד? חוץ מבטן גב ושעות רבות של שיזוף, אפשר להפגין יכולות אקרובטיות בסקי מים, לצאת לשייט בסירות מרוץ, לדוג ובעיקר ליהנות מחופש אמיתי.

האנשים שתכירו: באיים המלדיביים תפגשו אנשים ידידותיים להפליא ומתקיימת בה תרבות עשירה עם השפעות אסיאתיות, ערביות ואפריקאיות. חוץ מתיירות, תושבי המלדיביים מתפרנסים מדיג, מה שמוסיף למטבח המקומי מגוון של דגים טריים. האוכל המלדיבי המסורתי הוא בסגנון הודי וכולל הרבה קארי, מרקים ומנות המוגשות עם אורז. לכל החגיגה הזו מצטרפים פירות טרופיים טעימים במיוחד.

תיהנו לעשות: המלדיביים נחשבים כאחד מיעדי החופשה הנחשקים בעולם, ואלפי התיירים המבלים בהם בכל שנה נהנים משעות רבות של שמש וים. באיים אפשר למצוא מלונות ואתרי נופש ברמה גבוהה, לצלול אל עולם תת ימי עשיר באלמוגים ודגים, לבלות בפעילויות ספורט ימי עם המון אדרנלין, לצפות בשקיעה הרומנטית ביותר ובעיקר, לחגוג את החיים.

הסודות של המלדיביים

שוק הדגים של מאלה: מאלה (Malé) בירת האיים המלדיביים, שוכנת על אי בעל אותו השם וכדאי לבקר בה, במיוחד בשוק הדגים. הזמן הטוב ביותר לבקר בשוק הוא בשעות אחר הצהריים והערב המוקדמות, כאשר הדייגים חוזרים עם רשתות עמוסות בדגים. הדוכנים מלאים במגוון של דגים החל מטונה ועד דגי חרב ויש גם פירות וירקות טריים.

ריף הבננה: שונית האלמוגים מעוצבת בצורת בננה (מה שנתן לה את שמה) והיא מושכת אליה צוללנים מתקדמים ומתחילים, בזכות מגוון יוצא דופן של בעלי חיים ימיים. במרכז השונית נמצאת מערה שנוצרה מזרמי האוקיאנוס ובקצה הדרומי של השונית יש אזור סלעי עם כמה מערות קטנות יותר המלאות בדגי טריגר אדומים.

הצוללת הצהובה: לא חייבים לצלול כדי לראות עולם תת ימי עוצר נשימה, אפשר להגיע גם בצוללת. זו יכולה להיות הדרך המושלמת לגלות את היצורים המרגשים המאכלסים את האוקיאנוס ההודי ובלי להירטב. ירידה בצוללת עם מזגן, כיסא נוח וחלון אל הנוף הכחול, תגידו "היי" לכרישים.